Meer informatie? 088 - 540 3895 info@autoblox.eu

Modules AutoBLOX

Met de verschillende modules van AutoBLOX is het mogelijk zelf uw workflow samen te stellen en een voor uw bedrijf passende verkoopmethode te kiezen. Onderstaand vindt u een overzicht van de verschillende modules. Bekijk ook eens onze business cases.

U kunt uw transporten direct opgeven in AutoBLOX aan een transporteur. De transporteur kan via een website zijn opdrachten ophalen. Tevens is het mogelijk een XML of e-mailbericht te sturen. De transporteur kan online zijn afleveringen melden op op basis hiervan kunt u leadtimes controleren. Ook afhandeling van foutvrachten kunnen online afgewikkeld worden en een automatische verrekening van de foutvrachten vindt plaats.

 • Online opdracht verstrekking
 • Track and trace
 • Foutvracht afhandeling
 • Leadtime bewaking
 • Diverse koppelingsmethodes

De entry-module is opgezet voor het verzamelen van data bij binnenkomst van een voertuig. Deze module is toepasbaar bij centrale en decentrale opslag. De verzamelde data vereist geen specifieke autokennis. Het verzamelen en verwerken van data in AutoBLOX is eenvoudig en snel.

 • Boeking ingangscontrole met km stand, losse accesoires
 • Datum en tijdsregistratie
 • Naam registratie van de uitvoerende

De data is niet alleen via webapplicatie in te voeren, maar ook via een PDA.

De opslag module is in essentie bedoel voor de registratie van het in- en uitboeken van voertuigen. Door de realtime track-and-trace functionaliteit weet u te allen tijde waar het voertuig op dat moment is in workflow.

Indien u op een bepaald moment in de workflow van AutoBLOX een reiniging of reconditioning noorzakelijk acht, kunt u deze werkplanning online beschikbaar stellen aan de partij die deze taken uitvoert. AutoBLOX beschikt over de functionaliteit om online een werkplanning aan derden op te geven en tevens een online gereedmelding in te stellen.

In deze module van AutoBLOX kunt u bepalen welke data u wenst te verzamelen.

Rapportagemogelijkheden:

 • Foto’s toevoegen
 • Schaderapportage met foto’s
 • Technische rapportage op APK-niveau
 • Accesoire controle
 • Invoer via PDA is mogelijk

Het rapporteren van de staat van een voertuig is afhankelijk van het doel dat u nastreeft. Indien u auto’s laat schouwen door de kopers, is een schaderapportage niet nodig. Indien u enkel een schaderapportage nodig heeft, is het makelijk van een aantal basisfoto’s niet nodig. Binnen AutoBLOX kunt u zelf bepalen op welke manier u de staat van een voertuig rapporteert.

Tevens is het mogelijk een tussentijdse controle in te bouwen waarbij u de rapportages kunt beoordelen en feedback kunt geven aan derden. Ook het wijzigen van rapporten is mogelijk. Deze functie wordt veel toegepast om het rapport voorafgaand aan een online verkoop commercieel aantrekkelijker te maken.

Ten behoeve van benchmarking en bepaling van verkooplimietprijzen, kunnen in deze module van AutoBLOX benchmarkprijzen worden ingevoerd en de voertuigen worden getaxeerd. Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere personen vooraf een opbrengstinschatting te laten afgeven. Daarmee kunt u de waardekennis binnen uw organisatie toetsen en verbeteren.

De verkoopmodule in AutoBLOX bevat een complete set van verkoopmethodes en benodigde verkoopstadia. De verkoop kan geheel naar eigen inzicht worden ingesteld.

De belangrijkste mogelijkheden zijn:

 • Auto’s aanbieden aan één of meer door u gekozen kopersgroepen. Dit wordt een gesloten kopersgroep genoemd.
 • Auto’s aanbieden voor een vooraf vastgestelde prijs
 • Auto’s aanbieden op een biedlijst. Kopers hebben hierbij een langere tijd de mogelijkheid om op deze auto’s te bieden
 • Auto’s aanbieden in een real time veiling

Meer weten over de veilingmogelijkheden van AutoBLOX? Bekijk dan eens de tarievenpagina.

U kunt het biedsysteem combineren met een tradtionele schouwing. Voor de afwikkeling in AutoBLOX is een geavanceerd systeem ontwikkeld waarmee onderhandelingen met de hoogste bieder mogelijk zijn. Ook de kentekenafwikkeling kan gemanaged worden.

In het AutoBLOX systeem is de financiële afwikkeling inclusief BPM-verrekening op eenvoudige wijze mogelijk. Logistieke afwikkeling is eveneens een intergraal onderdeel van AutoBLOX.

Binnen AutoBLOX zijn er een aantal koppelingen gerealiseerd die het workflowproces vergemakkelijken en completeren. Het gaat hierbij om koppelingen met de volgende partijen: VWE,  Autotelex, Macadam, BCA Autoveilingen en Wincar.

Wilt u meer weten over AutoBLOX?

Heeft u een vraag of wilt u weten wat de mogelijkheden van AutoBLOX zijn voor uw autobedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Onze deskundige medewerkers vertellen u graag meer.

Neem contact op